Hur hittar man billiga priser på nätet?

Rabatter

Få saker har exploderat som det ämne detta inlägg avser täcka i Sverige: online casinon, lån- och fintech och så älskar majoriteten av svenskar att shoppa på nätet—speciellt nu när webbshopping är ett utav de smidigaste som uppfunnits detta sekel. En av de vanligaste frågorna när det kommer till webbshopping är hur hittar man de billigaste priserna när allt är ett knapptryck ifrån? Det hoppas vi besvara med detta inlägget. Det finns många olika sätt att hitta billiga priser, ett utav sätten är att skapa dem. Hur gör man då, kanske du frågar? Jo. Såhär.

Använda rabattkoder

Något som blir alltmer populärt med tiden är rabattkoder. De är så smidiga, så enkla att använda, och så populära bland återförsäljare som önskar attrahera nya kunder. De fungerar mycket enkelt. Du registrerar dig på en sida som erbjuder rabattkoder — dessa kan komma mot en liten avgift varje månad eller helt gratis, beroende på sida. Populärast idag inom denna branschen är Groupon som erbjuder rabattkoder gratis och gör sin vinst på mellanskillnaden där de förmedlar kunder till de butikerna de är samarbetspartners med, får en liten provision på de köp som görs via dem, och erbjuder sedan en liten del av denna provisionen som ”rabatt” till kunden. Utöver det så kanske butiken även erbjuder rabatt, så det blir rabatt på rabatt.

Såhär: Åhlens önskar attrahera kund A. De erbjuder Groupon ett erbjudande — alla kunder Groupon förmedlar till Åhlens får en 10% rabatt. På detta sätt så kommer Groupon:s användare att lockas av att handla hos Åhlens. Utöver det så får även Groupon en 10% provision på samtliga köp som görs hos Åhlens. Utav dessa 10% så ger Groupon 20% av deras rabatt till kunden. Så en kund väljer att använda Groupon då ett köp på 1000kr innebär 20kr tillbaka via Groupon. Så vad tjänar kunden nu? Jo, genom att vara medlem hos Groupon så har de fyndat en rabattkupong på 10% hos Åhlens, alltså en rabatt på 100kr. Sedan får de även 20kr tillbaka via Groupon. Alltså har de precis tjänat 120kr på ett 1000kr köp hos Åhlens genom att vara medlemmar hos Groupon.

Slå detta på ett helt år och du kan tänka dig att du sparar väldigt mycket pengar när du shoppar hos flera olika butiker med hjälp av sidor som Groupon. 10% rabatt var ett konservativt exempel. Butiker konkurrerar med att locka kunder att shoppa hos de, så rabatterna blir bara högre och högre så att kunderna ska välja en butik över den andra.

Detta är det populäraste sättet att spara pengar på nätet idag. Sedan finns det många andra sätt också. Nedan följer en annan.

Jämförelsesajter

Ponera att du vill köpa en hundbur till bilen. Innan nätets tillkomst så hade man besökt många olika butiker fysiskt vilket kunde ha tagit en hel dag. Du hade åkt till Ikea, sedan till Biltema, sedan till din närmsta djurbutik. Detta hade tagit dagar innan du hittat den mest prisvärda hundburen! Och även då så kanske du inte hade köpt den billigaste som fanns. Idag kan man helt enkelt besöka en jämförelsesida som till exempel Pricerunner, söka på ”hundbur” och sedan se samtliga hundburar man kan köpa online, vilket är de flesta. Jämförelsesidan rangordnar hela utbudet efter pris och du kan helt enkelt besöka den sida som erbjuder det lägsta priset. Du sparar på så sätt mycket pengar och behöver inte lämna ditt hem! Jämförelsesajter blir allt mer populära och dessa, tillsammans med rabatter från sidor som Groupon gör att du kan spara oerhört mycket pengar varje år och varför inte? Du slösar ingen tid alls, du sparar tid istället!

Bomberjackan