Satsa på en baseballjacka, en sportig klassiker

  • 28 Jul, 2023

Baseballjacka

En baseballjacka eller collegejacka som det också kallas är ett perfekt alternativ för den som vill ha en avslappnad streetstil. Det är också en jacka som passar lika bra på tjejer som på killar. Du skapar snabbt en sportig look som passar i flera olika sammanhang. Baseballjackan kommer dessutom i flera olika färger. Alltså finns det alltid något som passar din personliga stil.

Baseballjackan har en lång historia

Första gången man hörde talas om baseballjackor var på 1800-talet. De allra bästa baseballspelarna som gick på Harvard fick då ett “H” broderat på sina jackor. Det var så allt började. Om en spelare inte höll måttet var de tvungna att ta bort H.et på sin jacka. Det var alltså främst menat som ett sätt att motivera spelare.

På ett sätt är en baseballjacka alltså en symbol för att vara lojal och ge allt. Det är inte bara en snygg och moderiktig jacka.

Symboliserar den amerikanska drömmen

En baseballjacka är inte bara en sportig jacka utan även en symbol för den amerikanska drömmen. Det beror även på att många amerikanska kändisar, inklusive James Dean, har burit en sådan jacka. Den är lika populär bland countrysångare som hos rockstjärnor och skådespelare.

Om du köper en baseballjacka är du alltså i gott sällskap. Du kan bära den under en runda på stan när du ska lämna in ett andelsspel eller när du är ute och reser. En fördel med baseballjackan är att den är väldigt bekväm att bära. Är du en person som älskar hoodies kommer du även att älska denna typ av jacka.

En baseballjacka har flera fördelar

Det finns många fördelar med att satsa på en baseballjacka. Förutom att de är bekväma är de också mycket lätta att hålla rena. Dessutom är de slitstarka och blir bara snyggare med åren. Idag kommer baseballjackan i väldigt många olika design. Du behöver inte hålla på ett visst sportlag för att bära dem. Det finns även neutrala alternativ eller jackor med design från olika filmer. Kolla

Med andra ord så finns det en baseballjacka för alla. Du kan även styla den på flera olika sätt. Om du vill ha en lite tuffare look kan du lägga till ett par jeans och kängor. Vill du ha en sportig look passar den perfekt med sneakers.

Så känner du igen baseballjackan

Det som kännetecknar en baseballjacka är att den har ett ganska brett och kort snitt. Den brukar även ha en färg på ärmarna och en på resterande delarna av jackan. Det finns även undantag som är mer som en bomberjacka där hela jackan går i samma färg. Den har många gånger ett tryck på ena bröstet men det finns även modeller som är helt neutrala.

Många modeller har endast knappar där fram men det finns även varianter med dragkedja. Oavsett vad du har för preferenser kan du hitta en baseballjacka i din stil. När det kommer till storleken kan det variera mellan olika designers. Tänk dock på att den är ganska kort i modellen. Därför passar den bra som vår- och sommarjacka.