Vinterjacka - trender hösten och vintern 2021-2022

  • 15 Oct, 2021

En person i vinterjacka

När hösten och vintern står och knackar på och det är hög tid att införskaffa sig en varm och skön vinterjacka. Det spås en extra kall vinter i år så det är viktigt att jackan håller värmen på bästa sätt. Satsa gärna på en jacka som du kan ha både nu 2021 och även nästa år. Det är en fördel både för plånboken och klimatet.

En vinterjacka med fuskpäls eller en bomberjacka

Något som vi snabbt kan konstatera när vi tittar på trenderna för 2021 är att de spretar åt alla möjliga håll. Det är positivt eftersom alla kan hitta sin favorit och fortfarande vara trendig. Du kan till exempel satsa på en kortare bomberjacka i en snygg färg. Varför inte grönt eller brunt till förmån för den vanliga svarta? En annan trend som kommer starkt är fuskpälsen. Det finns knappast något mysigare än att dra på sig en skön och fluffig pälsjacka när det är som kallast.

Visa vilka märken du stödjer

Någonting annat som är väldigt snyggt på en jacka är att visa vilket märke du stöttar. Det gäller både för dam, herr och barn. Därför kan du gärna välja en jacka med en stor logo som verkligen syns. Många företag tycker det är viktigt att visa vad man står för idag och försöker skapa sig en image utöver sina kläder och produkter. Det kan handla om vad de gör för miljön, sociala orättvisor eller någon annan viktig fråga. Genom att välja en vinterjacka från ett visst märke visar du också att du stöttar dessa frågor eller synpunkter. Om du är lite osäker på vad ett märke står för brukar du kunna läsa mer om det på deras hemsida.

Satsa på en snygg ullkappa

En annan slags vinterjacka som alltid funkar är den dressade ullkappan. Den är otroligt elegant samtidigt som den håller värmen. Dessutom är det lika snyggt på tjejer som på killar. Ullkappan får vilka andra klädesplagg som helst att se sofistikerade ut och är en riktig klassiker.

Det är viktigt att du känner dig bekväm

Trender i all ära men det också viktigt att du väljer en jacka som du känner dig 100% bekväm med. Om du väljer en textil som kliar eller som inte sitter bra kommer du inte trivas i din nya vinterjacka. Bege dig gärna ut i lite olika butiker och testa flera modeller för att se vad som passar dig bäst. Det finns som alltid ett väldigt brett utbud inför säsongen 2021 för både damer och herrar. Anpassa också din vinterjacka beroende på om du bor i norra eller södra Sverige.

En kombinerad vinterjacka och regnjacka

Den svenska vintern är hård och lång och det är inte alltid det är snö. Stora delar av vintern tampas vi istället med snö och slask. Därför kan du med fördel välja en vinterjacka som även fungerar som regnjacka. Tänk också på att materialet ska andas bra så du inte blir svettig efter en lång promenad på stan. Om du ska köpa en vinterjacka till ditt barn är detta extra viktigt.