Senaste inläggen

Bomberjacka på vintern
  • 18 Oct, 2022

Den klassiska bomberjackan passar lika bra oavsett tid på året, som de flesta som äger en är väl medvetna om. Men många håller nog med om att en bomberjacka på vintern är lite extra mitt i prick. Mycket eftersom den håller dig varm i kylan om du drar igen dragkedjan och fäller ner muddarna så långt det går. Om du upplever att en bomberjacka, oavsett tid på året, är i coolaste laget för dig som kanske vill ha en mer stilig look så föreslår vi en mer uppklädd jacka från svenska märket Norrsken Jackets istället.

Bomberjacka original året runt
  • 18 Sep, 2022

En bomberjacka original kan du använda året runt. Under den varmare delen av året så kan ärmarna kavlas upp och jackan bäras öppen och på vintern drar du igen dragkedjan och kavlar ut ärmarna. En bomberjacka herr har ett foder som håller dig varm när det blåser och temperaturen närmar sig minusgrader. När du drar igen dragkedjan så skyddar du dig bra mot blåst. Det yttre materialet i tätt stickad nylon i jackan gör att du inte kommer bli blöt av vare sig iskallt regn eller smältande snö som landat på dig.

Top Gun jacka - filmen som startade trenden
  • 09 Aug, 2022

1986 kom den klassiska filmen med Tom Cruise i huvudrollen som en äventyrlig stridspilot i det amerikanska flygvapnet - Top Gun. Filmen blev en omedelbar framgång och toppade bio-listan under flera månader. Den jacka som piloterna i filmen bar blev känd som en Top Gun jacka och det tog inte lång tid innan butiker i hela västvärlden hade slut på plagget. Det amerikanska företaget Alpha Industries, som sedan flera decennier redan hade varit leverantör av bobmberjacka herr till det amerikanska flygvapnet, kom att öka sin produktion.

Hur ska en bomberjacka sitta?
  • 14 Jul, 2022

Hur ska en bomberjacka sitta om den sitter rätt? Det är en fråga som har lika många svar som det finns människor som använder en bomberjacka dam eller herr. Det är också det som är det praktiska med bomberjacka: du kan bära den på vilket sätt du vill. Uppknäppt med ärmarna upprullade för en avslappnad look eller med dragkedjan helt igendragen för bra värme. Det absolut vanligaste plagget att kombinera en bomberjacka med är, precis som med så många andra plagg, ett par blåa eller möjligtvis svarta jeans, gärna uppvikta.

Att tänka på vid val av bomberjacka med huva
  • 14 Jun, 2022

Bomberjackan har utvecklats med åren och ökar i popularitet oavsett ålder på användaren eller kön. Men det gäller att du tänker igenom ditt behov innan du bestämmer dig. Frågorna du bör ställa till dig själv i första hand är ditt användningsområde. Till jobbet i varma transportfordon, på hundpromenader eller i skidbacken? Det är bra att tänka på när du väljer tjocklek och material. Du bör också anpassa färgen till den del av din garderob som du sannolikt tänker använda ihop med jackan.

Billig bomberjacka - välj rätt modell
  • 05 Jan, 2022

Letar du efter en billig jacka som håller i säsong efter säsong? Då kan du med fördel investera i en billig bomberjacka som är perfekt för höst och vinter. Den är dessutom enkel att styla och passar till det mesta. Den är lika snygg till ett par jeans som ett par korta byxor. Jackan ger en tuff och lite nerklädd look. En snygg bomberjacka för damBomberjackan är otroligt mångsidig och passar lika bra för tjejer som killar.

Vinterjacka - trender hösten och vintern 2021-2022
  • 15 Oct, 2021

När hösten och vintern står och knackar på och det är hög tid att införskaffa sig en varm och skön vinterjacka. Det spås en extra kall vinter i år så det är viktigt att jackan håller värmen på bästa sätt. Satsa gärna på en jacka som du kan ha både nu 2021 och även nästa år. Det är en fördel både för plånboken och klimatet. En vinterjacka med fuskpäls eller en bomberjackaNågot som vi snabbt kan konstatera när vi tittar på trenderna för 2021 är att de spretar åt alla möjliga håll.